Tuesday, February 09, 2010

iPod fail sau ce caută Shuffle-ul meu pe calorifer


L-am cumpărat să mă bucur şi eu de muzică în orele pe care le petreceam alergând sau făcând diverse exerciţii la sală. Acum câteva luni eram oarecum încântat de el, părea a fi numai bun pentru asta. OK, nu avea butoane, nu avea display, dar cine stă să butoneze la mp3 player sau să se uite la ecran când face sport.

Designerii de la apple se gândiseră fix la cei care fac sport când au conceput noul Shuffle – avea clemă pentru a-l prinde de trening, era incredibil de uşor, avea telecomandă la îndemână şi nu fusese împopoţonat cu nici o chestie inutilă care să-l facă mai scump şi mai complicat. Ba chiar clipul de prezentare de pe site-ul apple ni-l arăta purtat de o tipă care face jogging, de o alta care merge pe o bicicletă... Ce putea fi mai clar de atât?!

iPod Shuffle de pe tare.ro

Eh, deşi e pentru sportivi, designerilor de la apple le-a scăpat un mic amănunt. Mic şi neimportant. Nici nu poţi să-i acuzi măcar. Cine putea să-şi imagineze că oamenii când fac sport… transpiră?! Ca să nu mai zic că transpiratul e ceva inestetic, iar designerii de la apple sunt nişte aşi ai esteticii, după cum bine ştim.

Consecinţa este că, după 50 de minute de alergat, controlerul plasat în dreptul gatului devine inutilizabil. Un strop de transpiraţie dacă pică pe el, nu mai răspunde la nici o comandă – nu poţi să mai opreşti playerul, nu poţi să-l dai mai tare sau mai încet. Rămâi cu playlistul pe care erai, în heavy rotation…


Aşa că, mai nou, când mă întorc de la sală, nu mai am doar grija echipamentului – sa-l pun la spălat. Acum trebuie să întind şi iPod-ul Shuffle-ul pe calorifer şi să mă rog să se usuce controlerul până data viitore când mă duc la alergat…

2 comments:

bucatarulflegmatic said...

Este bine ca ai reperat o problema. Urmatorul pas ar fi sa inventezi prezervative (aparatori) pt iPod care sa rezolve problema si sa te si imbogatesti cu ocazia asta.

Anonymous said...

E bine ca mergi la sala.