Wednesday, February 17, 2010

Cine dracu îi votează pe ăştia? Şi de ce?


N-am mai scos maşina din parcare de mai bine de o lună – am pariat prost că va fi o iarnă uşoară ca anul trecut şi nu mi-am luat cauciucuri de sezon – dar mă gândesc cu groază la momentul în care o voi face. Drumurile pe care le văd din tramvai deja arată ca şi cum tocmai s-a turnat aici Hurt Locker sau vreun alt film de război. Şi pe ele o să-mi rup eu maşina de săptămâna viitoare.

Veţi spune că e vina vremii, că n-ai ce face, nu poţi avea şi deszăpezire şi asfalt impecabil (nu că am fi avut deszăpezire ca lumea, dar fie), că e vina autorităţilor incompetente, a primarilor corupţi, a primăriilor, a drumarilor sau dracu mai ştie a cui. Eu zic să vă duceţi frumuşel în faţa oglinzii, să vă priviţi bine şi o să vedeţi fix vinovatul. Da, fiecare dintre noi e de vină pentru situaţia asta!

Fără contribuţia noastră, cum dracu ar fi ajuns ăştia primari?

Într-o ţară civilizată, după publicarea acestui dialog dintre primarul general şi asfaltatori, Oprescu şi-ar fi dat demisia în secunda doi. Doctorului care halucinează autostrăzi suspendate, deşi e plătit să fie primarul meu, i se rupe de maşina mea. Şi de maşina ta sau a oricui.

Omul vrea doar să-şi facă imagine din bani mei şi ai tăi – ştii, ăia pe care îi plătim drept impozit, iar strategia de asfaltare, s-a transformat, în spatele uşilor închise, în strategia de PR a primarului. Voiam să dau citate, dar e greu de ales ceva, toată discuţia e relevantă şi puteţi citi şi asculta, pe larg, pe hotnews. Merită. Vedeţi cine vă administrează oraşul.

Şi revin cu întrebarea din titlu, cine dracu l-a votat pe ăsta?! Şi ăia care l-au votat, cum de nu crapă acum de ruşine şi nu-şi dau pumni în cap?! Dacă ar fi după mine ar trebui să-şi de foc în faţa Primăriei (mă rog, simbolic, nu neapărat la propriu...) Voi cât de repede o să uitaţi asta şi veţi vota din nou Oprescu sau vreo copie de-a lui la fel de incompetentă la alegerile viitoare?

La fel, mă întreb, cine sunt retarzii care i-au putut vota pe unii în stare să fete asemenea idei: 850 lei (dintre care 100 lei doar taxa de fotografie?!?!?!), adică mai mult de 200 de euro pentru o maşină ridicată de pe stradă timp de o zi. Mai mult decât oriunde în Europa. Asta în condiţiile în care locurile de parcare sunt total insuficiente şi practic, n-ai cum să nu încalci legea. Iar primarul – ştiţi, individul ăla delegat de voi prin vot şi plătit de voi să vă administreze treburile publice – în loc să-şi stoarcă creierii că să găsească o soluţie ca tu, cetăţean de bună credinţă, să nu mai fii nevoit să încalci lege, te supra-amendează doar pentru că aşa „vrea muşchii” lui. Şi nici măcar nu o face în folosul primăriei, ci doar al firmelor prietene cărora le-a trântit o pleaşcă de toată frumuseţea.

Revin la întrebarea mea – câţi dintre voi ţineţi seama de asta când vă duceţi la vot?

Şi mai am o curiozitate. Dintre cei care citesc pe aici, a fost vreunul care a votat vreun specimen din ăsta? Cum îşi justifică el votul? Şi ce o să facă la alegerile viitoare?

9 comments:

bucatarulflegmatic said...

Pai chiar tu ziceai tot pe acest blog, ca nu votezi pentru ca nu ai cu cine.

Deci nu poti spune ca daca era Blaga in locul lui Oprescu situatia era diferita. De-aia nu-mi explic furia ta la adresa alegatorilor. Ca votau cu unul, cu altul sau nu votau deloc - rezultatul era acelasi.

Inteleg sa te enerveze prostia celor care ii cred pe Oprescu, Blaga etc, dar chiar asa de rau si brusc? Nu te-ai obisnuit inca?

George said...

aia sunt acolo pentru ca niste oameni i-au votat. nu s-au cocotat singuri pe scaun.

problema mea e ca omul ii injura zilnic si apoi, cand vine ziua votului, sufera o brusca amnezie si pune stampila bezmetic pe cate un incompetent doar pentru ca face parte din partidul care a reusit sa-l imbrobodeasca...

chestia pe care a facut-o oprescu, chestia cu ridicatul masinilor, sunt absolut flagrante. sunt absolut siderat ca noi le toleram ca papagalii

bucatarulflegmatic said...

Da primarul in judecata, Gheorghita si nu mai astepta nimic de la alegatori.
Ei pot sa nu voteze, daca nu au cu cine, dar rudele candidatilor si ai celor din partid tot o sa voteze si unul tot o sa iasa...

Anonymous said...

Oare votantii lui Oprescu sa se gaseasca printre cititorii blogului lui George? trist, foarte trist! altfel, de unde atata vehementa?
george, cred ca cazul sa rupi legaturile cu lumea... sau sa pornesti o ampla campanie in care sa militezi pentru neparticiparea la vot si retragerea din viata publica a cetatenilor cu drept de vot. e cel mai corect asa. E mai corect decat exprimarea unor optiuni cu consecinte atat de nefericite. Singurul lucru care mai merita si poate fi facut este blamarea acelora dintre ei care totusi isi mai exercita dreptul de vot. Este un lucru complet gresit!
A.

George said...

ia te uita, adina a votat cu oprescu :) ideea era sa imi explice cineva care l-a votat de ce a facut-o. cu subiect si predicat. daca a facut-o.

evident ca am dreptul sa am opinii despre cum pun oamenii stampila aiurea. de ce n-as avea

intamplator, de data asta, textul meu nu e un indemn la ne-vot, ci pur si simplu un indemn la reactie. fie si sub forma unei meditatii mai serioase data viitoare cand avem tendinta de da cu stampila fara discernamant...

Anonymous said...

eu am buletin de dragan-esti, nu de bucur-esti.
sa reformulez insa: inteleg ca prietenii si followerii blogului tau sunt votanti Oprescu? pentru ca daca nu sunt, inseamna ca nu vei primi raspuns la intrebare.:)
a.

Jinks said...

eu am votat cu Oprescu ca sa te oftic pe tine.

George said...

lasa ca te vad eu pe tine pe ce drumuri te mai plimbi cu tricicleta aia dubioasa. :P

Kid said...

Acea discutie inregistrata arata ca primarul este preocupat de imaginea pe care o are in mass-media ceea ce nu e deloc deplasat. E normal ca primaria se se preocupe de rezolvarea problemelor administrative dar si de comunicarea cu populatia. Sigur ca nimeni nu a stat sa inregistreze toate demersurile purtate la nivel de primarie cu asfaltatorii. E mai picat sa inregistrezi doar discutia in care primarul se arata preocupat de cum apare la televizor.
Ziaristii de la noi sunt fie oportunisti si innebuniti dupa audienta, fie in cazul astora mai tineri deja au impresia ca meseria lor se reduce la "a da in" moguli si functionari ai statului.

Ca sa dovedesti ca primarul este preocupat doar de imagine sau cu precadere de imagine in detrimentul problemei reale a repararii drumurilor ar trebui aratat mai mult decat acea inregistrare.