Tuesday, April 27, 2010

Ce poţi omorî mai uşor? Câini sau oameni?


Care e gradul de civism şi responsabilitate al semenilor noştri?

Aproape 100 de spitale româneşti nu ar trece testul septic - e deschiderea de ziar de luni, din Gândul. Pe site, abia de numără, până acum (marţi seara), 5500 de vizite şi 16 comentarii ale cititorilor (majoritatea tembele şi vulgare).

Legea împotriva maidanezilor: ori îi luaţi acasă, ori îi omorâm - e un alt articol din Gândul, postat online marţi după amiaza. Până acum are 4400 de vizualizări şi 230 comentarii.

Orice altă observaţie e de prisos.

Poate, data viitoare când veţi fi călcaţi în picioare sau va veţi îmbolnăvi într-un spital românesc, veţi găsi în asta o explicaţie pentru ceea ce vi se întâmplă.

Câte proteste publice legate de starea spitalelor din România aţi văzut? Greve ale foamei în semn de protest faţă de eutanasierea câinilor există.

6 comments:

Kid said...

inteleg ca cel cu spitalele a fost citit mai mult. faptul ca cititorii prefera sa se abtina de la comentarii nu denota neaparat lipsa de interes. unele subiecte pur si simplu nu se preteaza la genul de dialog care e des vazut in josul articolelor de pe saiturile marilor cotidiene.

George said...

a fost citit mai mult in doua zile. maine dimineata cel cu cainii va fi mai citit decat cel cu spitalele, desi a fost postat cu vreo 36 de ore mai tarziu.

dupa vreo 4 ani de stat cu ochii pe siteul ziarului si pe comentariile cititorilor pot spune ca oamenii sunt mult mai motivati sa comenteze pe acele teme care ii enerveaza foarte tare. pare-se ca eutanasierea cainilor e mult mai enervanta pentru ei decat problemele din spitale. sau, oricu, prefera sa investeasca mult mai multa energie pentru a se exprima public pe tema asta, decat pe cea legata de spitale.

femeile alea de la asociatia cutu cutu s-au dus (in prostia lor, spune-le cum vrei) sa protesteze in fata parlamentului. cei nemultumiti de sistemul de sanatate ce fac? strang la ciorap sa aiba ce baga in urmatorul plic....

Kid said...

domnu' George cu tot respectul: doamnele alea cereau sa NU fie omorati cainii. o pretentie realista si un demers cu sanse de succes daca opinia publica e atentionata prin mainfestari publice, articole in presa, etc.

Acuma, nici greve, proteste, mineriade sau zeci de mii de comentarii in josul articolelor de ziar nu vor face in mod miraculos sa apara bani la buget pentru modernizarea spitalelor. Comparatia ta e falacioasa si scuza-ma, imi pare de un senzationalism subtire.

George said...

inteleg ca pretentia ca in urma unei banale operatii sa nu contactezi o infectie grava si sa nu faci septicemie in spital nu e una realista in romania. si cu sanse de succes.

inteleg, de asemenea, ca lucrurile astea se intampla pt ca nu sunt bani, nu? nu pentru ca ar fi un management prost la toate nivelurile

asta ce inseamna? daca o problema nu e teribil de simpla si nu se poate rezolva printr-o decizie punctuala, cetatenii trebuie sa fie indiferenti si nu trebuie sa faca nici un fel de presiune pentru rezolvarea ei?

revin la comparatia mea tabliod: ca oamnii in spitale fac septicemie nu e scandalos, ca eutanasiem caini este

Marele Han said...

omori javrele, le vinzi chinezilor pentru pateu, salam, ce dracu mai fac aia din caini, iei banii si modernizezi spitalele. problem solved

Unknown said...

George, ai produs o comparatie un pic tendentioasa. Si eu comentez din cand in cand la diferite articole din Evenimentul Zilei (sic!) si comentez la teme la care cred ca am ceva de spus. Nu ca altele nu m-ar interesa. Doar ca in unele pot aduce o contributie pertinenta si in altele nu. In chestiunea maidanezilor e mult mai simplu sa injuri, sa faci spume la gura si sa propui solutii suprarealiste. In chestiunea sanatatii publice se impune o atitudine mai responsabila, pe care nu oricine e dispus sa o si transpuna intr-un comentariu de bun simt.