Sunday, January 30, 2011

Ce au toate filmele indie în comun


Aseară am văzut cu Ioana filmul ăsta:




E un film care îţi dă de gândit. Pentru mine a fost chiar o revelaţie şi tot meditez pe marginea lui. După ce l-am văzut, am înţeles pentru prima dată ce au toate filmele indie în comun. Nu, nu e cum credeaţi, nu bugetele mici, actorii de regulă necunoscuţi sau faptul ca ajung pe la Sundance. OK, şi asta, dar nu asta e diferenţa specifică. Ceea ce face un film indie să fie indie e muzica.

Toate filmele indie par să aibă aceeaşi muzică: un pic minimalistă aşa, discretă, vag psihedelică (ciupituri aparent întâmplătoare de corzi de chitară, ceva sunet de clape, câteva zgomote gen xilofon şi cam atat).

Şi mă întreb: există un compozitor anume specializat în filme indie? Un Thomas Newman sau un Hans Zimmer al filmelor cu buget mic? Sau e o bancă de muzică specială pentru filmele indie? Sau, fiind filme indie, deci fără bani de risipit, muzica pică în sarcina rudelor regizorului (regizoarei în cazul de faţa) care interpretează şi ele cum se price aceeaşi partitură predată la şcoala de filme indie.

Altfel, despre film nu e mare lucru de spus. Dacă vreţi să aflaţi că sexul extraconjugal periclitează relaţia, atunci vi-l recomand.

2 comments:

adina said...

mda, dar ce are in comun continutul acestui post cu statusul foarte catchy de pe mess? :)

Augustin Lumierescu said...

Cred ca e mai simplu. Avand bugete mici cumpara si ei pe bani putini drepturi de autor de la formatii mici si indie. Care o ard in acelasi stil.

P.S. Am citit titlul postarii abia trezit din somn si in loc de filme indie am inteles filme indiene. Am ramas blocat crezand ca zici ca filmele indiene au in comun muzica...