Tuesday, November 03, 2009

Cum m-am îmbolnăvit de gripa porcină

Nu mai ştiu exact când a început totul. Sâmbătă am fost la moving out party la Mazi, iar când m-am întors Ioana bolea în pat: dureri de cap şi dureri musculare. Pe atunci nu bănuiam nimic. Duminică dimineaţa însă (mă rog, dimineaţa pe la 12.30), abia de m-am putut ridica din pat: dureri musculare şi dureri de cap. Confuz încă (nu-mi băusem cafeaua), am încercat să înţeleg de unde. OK, nu mai alergasem de câteva zile (mic accident la degetul mic de la piciorul drept), dar nici eu nu cred că-s atât de dependent de joggingul de dimineaţă încât să dezvolt simptome de abstinenţă. Am încercat să trec mai departe şi să-mi trăiesc duminica.

Cu greu. Deşi am băut vreo 4 cafele espresso, am încercat să mănânc ceva, durerea de cap se accentua în loc să treacă. Ceva îmi apăsa fruntea şi tâmplele de parcă voia să-mi fărâme capul. Oricât aş urî medicamentele, am acceptat într-un târziu sfaturile Ioanei şi am luat un panadol. Şi o aspirină. Şi vitamina C. Şi Supradin Forte. Şi oscillococcinum. Şi aş fi luat întreaga pungă de medicamente dacă nu mi-ar fi trecut între timp. Totuşi ceva nu-mi dădea pace.

La Sinaia tocmai se închidea un hotel din cauza gripei poricine. GRIPĂ PORCINĂ?! Cu mâinile tremurânde am tastat pe laptop google şi apoi „simptomele gripei porcine”. Am găsit:
Simptomele gripei porcine sunt similare gripei umane:
- febra
- frisoane
- dureri de gat
- dureri musculare
- dureri de cap (cefalee)
- fatigabilitate
Un număr mare de persoane infectate cu acest virus acuza şi simptome precum diaree şi vărsături.
În cazurile grave, poate duce la pneumonie şi chiar moarte. Perioada de incubare la oameni este între doua şi cinci zile. Cei mai expuşi sunt cei cu vârste cuprinse între 20 si 40 de ani, a căror sistem imun puternic reacţionează virulent la virus.

Aveam 2 din principalele 6 simptome. Ba chiar 3 dacă adaug şi uşoara stare de oboseală. Mi-era clar. Fie aveam o formă atipică (şi cu atât mai gravă) a virusului AH1N1, fie sistemul meu imunitar, întărit de atâta sport, se lupta furibund cu boala.

Luni dimineaţă, cele mai negre vise ale mele s-au adeverit. Prietena şi colega Eliza îmi spune că a avut fix aceleaşi simptome. Deci nu era nimic din ce aş fi fost expus doar eu şi Ioana (nu ştiu, gen termite în pereţii casei care emană gaz toxic etc.). Era ceva mult mai general, ca o epidemie. Gripă porcină! Am aşteptat reapariţia durerilor şi, evident, pe la amiază le-a simţit din nou. Dureri de cap şi dureri musculare. Ioana îmi zice că nici ea nu se simte tocmai OK. Eliza mâncase o şaorma şi cred că o durea stomacul mult prea tare cât să mai sesizeze durerea de cap şi durerile musculare. După alte vreo două cafele, pe seară, durerile m-au lăsat. E clar, sistemul meu imunitar puternic încă se luptă cu gripa şi câştigă bătălie după bătălie. Rămâne de văzut dacă va câştiga şi războiul. Au trecut deja două zile. Mai am trei şi voi afla adevărul.

În final, aş vrea să vă dau şi un sfat, despre cum să vă apăraţi de gripa porcină. Vă rog mult, nu vă uitaţi la Dr. House. Ştiu, e seducător, e cinic, nu poţi să-i rezişti. Dar zău că nu merită, o să păţiţi ca mine.



P.S. Dacă o să scap de gripa porcină sigur o să păţesc ceva din cauza loviturii de la picior. Miercuri am fript un şut zdravăn scaunului de la biroul de acasă şi mi-am învineţit degetul mic. Dacă s-a rupt vreun capilar ceva, un cheag de sânge poate ajunge oricând la creier. Or, la un asemenea scenariu, dintre toate finalurile posibile, moartea e cel fericit. 

16 comments:

Clarisa said...

Mai Ghe, nu un astfel de post asteptam de la tine :-(.

Asta pe principiul: toate ti se intampla numai tie.

Dar sa vedem partea oarecum buna, daca e posibil asa ceva, a situatiei: cu ocazia asta te imunizezi si gata! Insanatosire grabnica!!!

Anonymous said...

but you're okay now, right?..right..?

George said...

nu stiu ce sa zic, inca mi-e teama ca am sa mor :(

Anonymous said...

Gheorghitza, am uitat sa-ti spun ca ieri, cand te-am impulat la bufet ca nu imi mai aduci DVD-urile alea odata (nenorocitule!), eu tocmai venisem de la "Matei Bals".

Asa ca numaratoarea zilelor se schimba si trebuie sa inceapa de ieri.

La fel si pentru Eliza, restul colegilor nostri de munca, familiile lor, colegii si prietenii lor etc.

P.S. Nici eu nu ma simt bine...

George said...

sorry, nu raspund la anonime. identify yourself! si baga si link catre noul tau blog :)

Unknown said...

drama queen :)

George said...

@ mazilique - e fix comentariul de care nu aveam nevoie

Unknown said...

e incredibil cat de departe pot merge unii cu pretextele care sa-i scuteasca de munca...

George said...

sa inteleg ca ai gripa porcina? pentru ca eu, unul, sunt la munca. pe cand altii nu :P

Anonymous said...

poate pana vineri iti trece ca ma gandeam sa te chem la un Tekken 6 ce zici

Anonymous said...

Poate pana vineri iti trece ca ma gandeam sa te invit la un Tekken 6 ce zici

George said...

iti dai seama ca ma bag :) Tekken 6 wow

Diana said...

Esti un ipohondru mic. Gata! Si eu care ti-am cazut in plasa..

Anonymous said...

Ipohondru mic? muhahahahahaa

E un mega ipohondru.

DianaM said...

Eu il stiu de putina vreme, daca asta poate fi o scuza pentru "mic" :)

Anonymous said...

No, ce-ti mai face porcina? O iei cu tine la maraton? :D