Wednesday, October 07, 2009

Noua mea jucărie pentru alergat



De ieri am o nouă jucărie. Un iPod Shuffle 3G de 2 Gb.

Am vrut un mp3 player foarte mic pe care să îl folosesc în principal (dacă nu exclusiv) când alerg. Nu voiam să dau mulţi bani pe el (maximum 250 lei), dar voiam să aibă măcar performanţe medii. Şi musai clips cu care să-l prind de trening.

Prima surpriză, căutând prin magazinele de la noi (atât online cât şi offline), a fost să constat că oferta de mp3 playere cu clips este extrem de redusă. Ceva de la Sansa şi un Samsung destul de mărişor, cu o clama ataşabilă. Altfel, o mulţime de prostioare mici, de la Samsung, Philips, Creative, dar fără nici un sistem de prindere rezonabil.

În final am avut de ales între iPod shuffle şi un Sony Wearable MP3 player. Cum cel din urmă depăşea bunişor bugetul şi nici nu voiam să par ca un maimuţoi extraterestru cu antenuţe alergând prin parc, am ales iPod Shuffle. Din păcate n-am mai prins lichidarea de stoc la iPod-urile din generaţia anterioară, care îmi par în continuare mult mai practice, aşa că pentru 262 lei m-am ales cu noul iPod Shuffle de 2 Gb.



La ce concluzii am ajuns după alergarea de azi:

Plusuri 
- E incredibil de mic şi de uşor – doar 10.7 grame. Nu există riscul să alunece, de orice l-ai prinde.
- Calitatea audiţiei e peste media playerelor cu care am avut de a face. Fireşte, puriştii vor bombăni, dar pentru mine e absolut satisfăcător.
- Căştile nu alunecă, cum mă temeam că se va întâmpla.

Minusuri 
- Formatul proprietar al căştilor. Fiind controlat prin intermediul unor mici butoane plasate pe cablul caştii din dreapta, playerul nu suportă decât căşti speciale.
- Cablul relativ scurt. Prins de buzunarul pantalonilor de trening, căştile sunt aproape fixe, iar eu nu sunt înalt. Cineva mai înalt va fi nevoit să-i găsească un alt loc de prindere.
- Nu e propriu-zis un minus, dar modalitatea de control necesită un pic de timp pentru acomodare. Apoi devine fun…

PS. Instalarea iTunes m-a readus în faţa unui mai vechi motiv de enervare. Niciodată când se vorbeşte de rata ridicată a pirateriei din România nu se pomeneşte şi de lipsa posibilităţilor legale de a cumpăra muzică online. iTunes Store nu vinde muzică în România, deşi vinde aplicaţii pentru iPhone sau iPod touch. La fel şi celelalte magazine care distribuie conţinut digital online. Cine îmi spune cum pot cumpăra, legal, albumul asta,  pe care îl caut de un an, primeşte cadou orice album doreşte.

PPS. Şi că tot veni vorba de muzică, vreau recomandări de muzică pentru alergat. ("Motivaţională" aşa :) dar nu stupidă)  Azi m-am delectat cu asta, dar mai vreau şi altele.

11 comments:

Ceausescu said...

Georgele (am voie sa iti zic asa pe blog sau te dau anonim?), iti dau eu albumul ala, il cumperi de la mine legal. ;)

Cat despre chestii de ascultat cand alergi, pot sa iti ofer ceva cu latraturi de caini, cred ca e cat se poate de motivational cand alergi. Asta ar fi varianta after-burn... :D

George said...

ai voie, atat timp cat comentezi si faci trafic :)

pun pariu ca nu-l gasesti :) il cumpar si de la tine daca o sa-l ai, oricum l-ai avea. dar iti zic, nu-l gasesti.

n-am nevoie de latraturi la casti. le am for real. ce crezi tu ca ma motiveaza sa-mi depasesc recordurile personale?...

Ceausescu said...

A, vrei trafic? :) Scrie ceva misto cu care sa rezonez si iti promit doua zile de status online pe mess cu link catre blogul tau. :)) Stii ca are impact, practic cred ca ti-ar dubla traficul. :D

George said...

atunci ce zici de postarea, pe o tema apropiata celei de fatza: "cum m-am apucat de alergat si care e efectul asupra vietii sexuale?" :D

Ceausescu said...

Da, frate, excelent. Promit ca asa ceva pun la mine la status. Merita chiar si doar sa ma gandesc la reactia Ioanei cand ar citi la statusul meu despre viata ta sexuala. :))

George said...

auzi, dar ai si vreo camera de inchiriat?

Ceausescu said...

Tocmai am fost la etajul 2 sa obtin o avanpremiera la reactia Ioanei. In rest, sigur, Georgel, iti ofer o camera fara chirie la mine acasa.

Dan Burcea said...

Cinicule sigur ca poti cumpara legal acel album. Nu trebuie sa il cauti neaparat pe itunes. Apple nu poate vinde in Romania pentru ca nu ii dau casele de discuri dreptul sa o faca. Dar comanda CD-ul si ai sa vezi ca nu exista nicio problema.

George said...

stiu asta, dar eu vreau online, nu-l vreau pe disc. raspunde-mi la intrebarea asta, de unde il iau eu in format digital direct.

Nick said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Criss said...
This comment has been removed by a blog administrator.